• 1400/05/14 - 09:30
  • تعداد بازدید خبر : 486
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

معرفی گیاه فلفل قرمز

نام فارسی : فلفل قرمز نام علمی: Capsicum spp. نام عمومی:cayenne ، pepper،chili خانواده: solanaceae قسمت مورد استفاده: میوه های تازه یا خشک شده

 

 
نام فارسی : فلفل قرمز
نام علمی: Capsicum spp.
نام عمومی:cayenne ، pepper،chili
خانواده: solanaceae
قسمت مورد استفاده: میوه های تازه یا خشک شده

 

مشخصات ظاهری گیاه:

فلفل قرمز گیاهی علفی به ارتفاع تا 60 سانتیمتر است که در مناطق حاره ای رویش دارد ولی در اکثر نقاط دنیا منجمله ایران کشت میگردد.برگهای آن بیضوی نوک تیز و گلهای آن سفید مایل به زرد و میوه ای گوشتدار ، دوکی شکل به رنگ های سبز،زرد ، قرمز مایل به بنفش و محتوی دانه فراوان مسطح و سفیدرنگ دارد

پراکنش جغرافیایی درایران وجهان:

این گیاه معمولاً در مناطق حاره و نواحی گرم جنوب رشد می کند ولی در مناطق معتدله نیز کاشته می شود. موطن اصلی فلفل مناطق حاره و نیمه حارة آمریکا است. در ایران در فارس، تهران، جزیرة خارک، لار، سیستان و بلوچستان کشت میشود.

مواد موثره:

-کاپسیسینوئید ها ؛ کاپسیسین و دی هیدروکاپسیسین

-کاروتنوئید

-فلاونوئید ها؛آپین،لوتئولین-7-o-گلیکوزید

-ساپونین های استروئیدی

-روغن های فرار

اثرات درمانی و موارد مصرف:

-درد های روماتیسمی و تنشن عضلات

-فلفل قرمز دارای اثرات آنتی اسپاسمودیک،تحریکی ،ضد نفخ و محرک موضعی است.

-در فرمولاسیون های موضعی برای درد های عصبی مانند درد های روماتیسمی استفاده میشود.

-افزودن مقادیر کمی از فلفل قرمز به سایر گیاهان سبب تقویت و تحریک اثر آنها در بدن میشود.برای مثال تنتور -فلفل برای درمان عفونت های گلو به مخلوط سرخار گل و شیرین بیان افزوده میشود.

 

نحوه،مقدار و مدت مصرف:

-فرم موضعی :0.25 %- 0.75% سه یا چهار بار در روز به مدت 4 هفته(امکان دارد اثرات ضد درد تا 14 روز طول بکشد.)

از تماس با چشم یا پوست حساس خودداری شود

بعد از مصرف دست ها شسته شود.

-مصرف خوراکی: 30-120 میلی گرم یک یا سه بار در روز

آثار فارماکولوژیکی:

تسکین درد ؛کاپسیسینبه رسپنور های وانیلوئیدی (VR1) در نورون های حسی اتصال پیدا میکند و باعث باز شدن کانال های کاتیونی و ورود کلسیم میشود .با وارد شدن کلسیم ماده ی P از فیبر های عصبی ازاد میشود. ماده ی P یک نوروپپتید است که مسئول درد و التهاب های نوروژنیک و تنظیم دمایی است. اتصال به این رسپتور ها به مرور سبب حساسیت زدایی شده و کانال های کلسیمی مسدود میشوند و ماده ی P در فیبر های حسی کاهش می یابد و سبب تسکین درد میشود.

اثرآنتی میکروبیال: نشان داده شده است که کاپسیسین دارای فعالیت باکتریوسید علیه هلیکوباکتر پیلوری است.

اثر آنتی نئوپلاستیک:کاپسیسین مهار کننده ی مونواکسیژناز های میکروزومال است که در فعالیت های کارسینوژنیکدخیلند.

کاپسیسین دارای اثرات محافظ گوارشی در برابر آسیب آسپرین به موکوز معده است.

مصرف در بارداری: :N/A

مصرف در شیردهی: : N/A

منع مصرف:

پوست آسیب دیده و زخم باز در فرم موضعی ،حساسیت به فلفل ،عفونت یا التهاب دستگاه گوارش در فرم خوراکی

عوارض ناخواسته:

-مصرف خوراکی ممکن است سبب افزایش حرکات پریستالتیک دستگاه گوارش شود .

-حساسیت پوستی

-فلاشینگ

-آلرژی

-مواجهه طولانی مدت به صورت inhalation سبب سرفه و عطسه و رینیت میشود.

-دوز بالا سبب هایپوترمی میشود.

­­­-مصرف زیاد خوراکی میتواند سبب گاستریت مزمن ،آسیب به کبد و کلیه و اثرات نوروتوکسیک شود.

تداخل دارویی:

در مطالعات آزمایشگاهی سبب کاهش فراهم زیستی آسپرین و سالیسیلیک اسید ،افزایش جذب سیپروفلوکساسین و تئوفیلین و تغییر جذب سفالکسین و دیگوگسین در مصرف همزمان میشود.

ممکن است در مصرف همزمان با ACEI مانند کاپتوپریل سبب افزایش سرفه ی ایجاد شده شود.

تداخل غذایی:

ممکن است باعث کاهش جذب آهن رژیم غذایی شود.

فرآورده های موجود در بازار ایران:

فرآورده های موضعی برای درد های عضلانی و مفاصل

به صورت مخلوط با گیاهان دیگر در فرمولاسیون های Antiobesity ، Cardiac therapy،Antihypertensives، Nasal preparations، Throat preparations وجود دارد.

 

منابع:

PDR for herbal medicine

Herbal remedies

Trease and Evans farmacognosy

متداولترین گیاهان دارویی سنتی ایران،دکتر غلامرضا امین

www.drugs.com

www.medscape.com

stockleys herbal medicine interaction

گردآورنده:

زهرا امامقلی پور (دانشجوی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی گیلان)

دکتر فاطمه یوسف بیک (استادیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی گیلان)

  • گروه خبری : داروهای گیاهی
  • کد خبر : 19668

تصاویر

فلفل قرمز

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1395/06/01 09:30